Rintakorpi: Sukunimi-info

Rintakorpi

Tietoja sukunimestä Rintakorpi

Rintakorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Rintakorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 54 max

v. 2015 33

v. 2018 38

v. 2020 38

v. 2022 36

v. 2023 36

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rintakorpi on sijalla 14 558. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 460. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Rintakorpi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1969

Vuosina 1955–1969 kuolleet Rintakorvet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Rintakorven kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Rintakorpi. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Rintakorpea. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Rintakorpi

Rintakorpi (paikannimi)Katuosoitteissa

Rintakorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rintakorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rintakorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rintakorventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ринтакорпи tarkoittaa nimeä Rintakorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rindacorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rintakorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rina Rintakorpi tai Rino Rintakorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Rintakorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rintakorpi, Finland.

©Tuomas Salste