Riskula: Sukunimi-info

Riskula

Tietoja sukunimestä Riskula

Riskula on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Riskula-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 42 max

v. 1985 42

v. 2015 46

v. 2018 46

v. 2020 39

v. 2022 40

v. 2023 39

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Riskula on sijalla 13 676. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Riskula ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Riskulat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Riskulan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Riskula. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Riskula

Riskula (paikannimi)Katuosoitteissa

Riskula on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Riskula jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Riskula esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Riskulankaari, Riskulantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Riskulat ulkomailla

Ruotsissa Riskula oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рискула tarkoittaa nimeä Riskula. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Risto Riskula.

Samankaltaisia nimiä kuin Riskula

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Riskula, Finland.

©Tuomas Salste