Rissala: Sukunimi-info

Rissala

Tietoja sukunimestä Rissala

Rissala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Rissala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 25

v. 2015 26

v. 2018 29

v. 2020 29

v. 2022 29

v. 2023 27

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rissala on sijalla 18 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Rissala ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Rissala on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Rissala on aikanaan suojattu Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Rissala. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Rissala

Rissala (paikannimi)Katuosoitteissa

Rissala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 34 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rissala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rissala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rissala, Rissalankuja, Rissalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Риссала tarkoittaa nimeä Rissala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Risala.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Risto Rissala.

Samankaltaisia nimiä kuin Rissala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rissala, Finland.

©Tuomas Salste