Riste: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Riste

Riste on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Risteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 30

v. 2017 31

v. 2018 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Riste on noin sijalla 16 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Risteiden enemmistö on miehiä. Vuonna 2018 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 65 %.

Riste on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Riste on suojattu 1933 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1933
Yritykset
perust. 1946–1995

Sana Riste esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Riste

Riste (paikannimi)Katuosoitteissa

Riste on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Riste jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Riste esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Risteenkatu, Risteentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Risteet ulkomailla

Norjassa Riste oli 87 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 238 henkeä, joiden sukunimi oli RISTE. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 8 henkeä, joiden sukunimi oli RISTE.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ристе tarkoittaa nimeä Riste. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Risto Riste.

Samankaltaisia nimiä kuin Riste

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Riste, Finland.

©Tuomas Salste