Ristikankare: Sukunimi-info

Ristikankare

Tietoja sukunimestä Ristikankare

Ristikankare on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ristikankareiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2018 44

v. 2020 43

v. 2022 44

v. 2023 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ristikankare on sijalla 12 533. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ristikankare ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Ristikankareiden enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 66 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Ristikankare on melko pitkä nimi.

Ristikankare on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ristikankare on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Ristikankareita tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Ristikankareen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1955–1970 kuolleilla

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Ristikankareet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Ristikankareen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Ristikankare

Ristikankare (paikannimi)

Ristikankare on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ristikankare jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ристиканкаре tarkoittaa nimeä Ristikankare. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Risticangare on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ristikankare olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Risto Ristikankare.

Samankaltaisia nimiä kuin Ristikankare

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ristikankare, Finland.

©Tuomas Salste