Ristikari: Sukunimi-info

Ristikari

Tietoja sukunimestä Ristikari

Ristikari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ristikarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2018 28

v. 2020 28

v. 2022 28

v. 2023 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ristikari on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ristikari ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Ristikari

Ristikari (paikannimi)Katuosoitteissa

Ristikari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 23 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; matalikko; niemi; saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ristikari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ristikari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ristikari, Ristikarinkatu, Ristikarintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ристикари tarkoittaa nimeä Ristikari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Risticarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ristikari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Risto Ristikari.

Samankaltaisia nimiä kuin Ristikari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ristikari, Finland.

©Tuomas Salste