Ristinen: Sukunimi-info

Ristinen

Tietoja sukunimestä Ristinen

Ristinen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Rististen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 67 max

v. 2014 93

v. 2016 98

v. 2018 102

v. 2020 105

v. 2022 107

v. 2023 107

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ristinen on sijalla 6 320. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 107.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ristinen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ristinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ristinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 20 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ristisiä on 107.

Asuinpaikat 1958–1970 kuolleilla

Kuolleet
1958–1970

Vuosina 1958–1970 kuolleet Ristiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Ristisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Ristinen.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Ristinen. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Ristinen

Ristinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Ristinen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ristinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ristinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ristinen, Ristisentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ристинен tarkoittaa nimeä Ristinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ristinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ristin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ristinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Risto Ristinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Ristinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ristinen, Finland.

©Tuomas Salste