Ristiranta: Sukunimi-info

Ristiranta

Tietoja sukunimestä Ristiranta

Ristiranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ristirantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2018 35

v. 2020 34

v. 2022 34

v. 2023 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ristiranta on sijalla 15 199. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ristiranta ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1923
Yritykset
perust. 1968–1999

Sana Ristiranta esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ristiranta

Ristiranta
(paikannimi)
Ristiranta Karjalassa
(karttanimi)

Ristiranta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Ristiranta esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ristiranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Ristiranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ristirannankatu, Ristirannantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ристиранта tarkoittaa nimeä Ristiranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Risto Ristiranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ristiranta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ristiranta, Finland.

©Tuomas Salste