Risulainen: Sukunimi-info

Risulainen

Tietoja sukunimestä Risulainen

Risulainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Risulaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2018 36

v. 2020 36

v. 2022 34

v. 2023 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Risulainen on sijalla 15 199. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Risulainen ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Risulainen

Risulainen (paikannimi)

Risulainen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on pelto/niitty.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Risulainen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рисулайнен tarkoittaa nimeä Risulainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Risulainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Risulain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Risulainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Risto Risulainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Risulainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Risulainen, Finland.

©Tuomas Salste