Ritakorpi: Sukunimi-info

Ritakorpi

Tietoja sukunimestä Ritakorpi

Ritakorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Ritakorpien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 59 max

v. 2014 92

v. 2016 95

v. 2018 96

v. 2020 95

v. 2022 96

v. 2023 98

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ritakorpi on sijalla 6 764. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 892.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ritakorpi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ritakorpi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ritakorpi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 25 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ritakorpia on 98.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Ritakorpi. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Ritakorpea. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Ritakorpi

Ritakorpi
(paikannimi)
Ritakorpi Karjalassa
(karttanimi)

Ritakorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 31 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Ritakorpi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ritakorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Ritakorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ritakorventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ритакорпи tarkoittaa nimeä Ritakorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ritacorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ritakorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rita Ritakorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Ritakorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ritakorpi, Finland.

©Tuomas Salste