Ritalahti: Sukunimi-info

Ritalahti

Tietoja sukunimestä Ritalahti

Ritalahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ritalahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2018 41

v. 2020 44

v. 2022 44

v. 2023 45

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ritalahti on sijalla 12 325. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ritalahti ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1970

Vuosina 1957–1970 kuolleet Ritalahdet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Ritalahden kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Ritalahti

Ritalahti
(paikannimi)
Ritalahti Karjalassa
(karttanimi)

Ritalahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 23 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; suo; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Ritalahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ritalahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Ritalahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ritalahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Риталахти tarkoittaa nimeä Ritalahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ritalachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ritalahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rita Ritalahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Ritalahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ritalahti, Finland.

©Tuomas Salste