Ritvaniemi: Sukunimi-info

Ritvaniemi

Tietoja sukunimestä Ritvaniemi

Ritvaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ritvaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2020 21

v. 2021 21

v. 2022 21

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ritvaniemi on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ritvaniemi ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Ritvaniemien enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 76 %.

Ritvaniemi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ritvaniemi on suojattu 1938 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Ritvaniemi osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Ritvaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ritvaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ритваниеми ("Ritvanijemi") tarkoittaa nimeä Ritvaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ritfwaniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ritvaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ritva Ritvaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Ritvaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ritvaniemi, Finland.

©Tuomas Salste