Ronkola: Sukunimi-info

Ronkola

Tietoja sukunimestä Ronkola

Ronkola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ronkola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2018 32

v. 2020 32

v. 2022 31

v. 2023 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ronkola on sijalla 15 540. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ronkola ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885–1923

Ronkola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kahdeksan Ronkolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ronkola-nimisten yleisin asuinpaikka oli Petäjävesi (3 henkeä).

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ronkola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla kuusi.

Asuinpaikat 1955–1968 kuolleilla

Kuolleet
1955–1968

Vuosina 1955–1968 kuolleet Ronkolat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Ronkolan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Ronkola

Ronkola (paikannimi)Katuosoitteissa

Ronkola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ronkola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ronkola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ronkolantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ронкола tarkoittaa nimeä Ronkola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ron Ronkola tai Ronja Ronkola.

Samankaltaisia nimiä kuin Ronkola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ronkola, Finland.

©Tuomas Salste