Rönkönharju: Sukunimi-info

Rönkönharju

Tietoja sukunimestä Rönkönharju

Rönkönharju on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Rönkönharjujen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 60 max

v. 2015 47

v. 2018 46

v. 2020 45

v. 2022 44

v. 2023 41

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rönkönharju on sijalla 13 179. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 776. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Rönkönharju ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Rönkönharju on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888–1921

Rönkönharjuja tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kahdeksan Rönkönharjun asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Rönkönharju, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla viisi.

Asuinpaikat 1956–1969 kuolleilla

Kuolleet
1956–1969

Vuosina 1956–1969 kuolleet Rönkönharjut asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Rönkönharjun kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Rönkönharjua. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Rönkönharju

Rönkönharju (paikannimi)

Rönkönharju on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rönkönharju jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рёнкёнхарью ("Rjonkjonharju") tarkoittaa nimeä Rönkönharju. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Renkenharju.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Röngönhariu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rönkönharju olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ronkonharju tai Roenkoenharju, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rönkönharju, Finland.

©Tuomas Salste