Rosas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rosas

Rosas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Rosas-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2016 44

v. 2017 44

v. 2018 46

v. 2019 48

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rosas on sijalla 11 668. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1943
Yritykset
perust. 1998

Sana Rosas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Rosas

Rosas (paikannimi)Katuosoitteissa

Rosas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rosas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rosas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rosasgränden, Rosasvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Rosas-suku ulkomailla

Ruotsissa Rosas oli 23 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 7 628 henkeä, joiden sukunimi oli ROSAS.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 44 938 henkeä, joiden sukunimi oli ROSAS. Nimi on siellä etupäässä latinojen sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 69 henkeä, joiden sukunimi oli ROSAS.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rosa Rosas.

Samankaltaisia nimiä kuin Rosas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rosas, Finland.

©Tuomas Salste