Rouhento: Sukunimi-info

Rouhento

Tietoja sukunimestä Rouhento

Rouhento on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Rouhentojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2018 35

v. 2020 35

v. 2022 35

v. 2023 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rouhento on sijalla 15 199. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Rouhento ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Rouhento on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Rouhento on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1938
Yritykset
perust. 1981–1998

Sana Rouhento esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Роухенто tarkoittaa nimeä Rouhento. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rouhendå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rouhento olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Rouhento

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rouhento, Finland.

©Tuomas Salste