Ruokolahti: Sukunimi-info

Ruokolahti

Tietoja sukunimestä Ruokolahti

Ruokolahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ruokolahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 48 max

v. 2015 49

v. 2018 49

v. 2020 47

v. 2022 47

v. 2023 47

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruokolahti on sijalla 11 906. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ruokolahti ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Ruokolahti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ruokolahti on suojattu 1936 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Ruokolahtia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Ruokolahden asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Ruokolahti. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1900–1943
Yritykset
perust. –2021

Sana Ruokolahti tai Ruokolahden esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ruokolahti

Ruokolahti
(paikannimi)
Ruokolahti Karjalassa
(karttanimi)

Ruokolahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 110 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde; kunta; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; pelto/niitty; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Ruokolahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on taajama sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ruokolahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Ruokolahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ruokolahdenkuja, Ruokolahdentie, Ruokolahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Ruokolahdet ulkomailla

Ruotsissa Ruokolahti oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руоколахти tarkoittaa nimeä Ruokolahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Roocolachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ruokolahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruokolahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ruokolahti, Finland.

©Tuomas Salste