Ruokomäki: Sukunimi-info

Ruokomäki

Tietoja sukunimestä Ruokomäki

Ruokomäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ruokomäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2018 37

v. 2020 39

v. 2022 40

v. 2023 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruokomäki on sijalla 13 395. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ruokomäki ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Ruokomäki

Ruokomäki
(paikannimi)
Ruokomäki Karjalassa
(karttanimi)

Ruokomäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 21 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Ruokomäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ruokomäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Ruokomäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ruokomäenkatu, Ruokomäentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руокомяки ("Ruokomjaki") tarkoittaa nimeä Ruokomäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ruokomeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Roocomäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ruokomäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ruokomaki tai Ruokomaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruokomäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ruokomäki, Finland.

©Tuomas Salste