Ruokosalmi: Sukunimi-info

Ruokosalmi

Tietoja sukunimestä Ruokosalmi

Ruokosalmi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ruokosalmien lukumäärä eri vuosina:

v. 2016 21

v. 2017 22

v. 2018 22

v. 2019 21

v. 2020 21

v. 2021 21

v. 2022 21

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruokosalmi on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ruokosalmi ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Ruokosalmi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ruokosalmi on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1928
Yritykset
perust. 1972–1982

Sana Ruokosalmi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ruokosalmi

Ruokosalmi
(paikannimi)
Ruokosalmi Karjalassa
(karttanimi)

Ruokosalmi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Ruokosalmi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ruokosalmi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Ruokosalmi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ruokosalmentie, Ruokosalmi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руокосалми tarkoittaa nimeä Ruokosalmi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Roocosalmj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ruokosalmi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruokosalmi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ruokosalmi, Finland.

©Tuomas Salste