Ruokosuo: Sukunimi-info

Ruokosuo

Tietoja sukunimestä Ruokosuo

Ruokosuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ruokosoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2018 47

v. 2020 47

v. 2022 48

v. 2023 49

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruokosuo on sijalla 11 542. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ruokosuo ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Ruokosuo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ruokosuo on suojattu 1979 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Ruokosuo. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Ruokosuo

Ruokosuo
(paikannimi)
Ruokosuo Karjalassa
(karttanimi)

Ruokosuo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 215 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; painanne; pelto/niitty; rautatieliikennepaikka; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Ruokosuo esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ruokosuo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Ruokosuo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ruokosuo, Ruokosuonkatu, Ruokosuonkuja, Ruokosuontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руокосуо tarkoittaa nimeä Ruokosuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Roocosoo on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ruokosuo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruokosuo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ruokosuo, Finland.

©Tuomas Salste