Ruopio: Sukunimi-info

Ruopio

Tietoja sukunimestä Ruopio

Ruopio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ruopioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2018 25

v. 2020 23

v. 2022 23

v. 2023 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruopio on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ruopio ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Ruopio on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ruopio on suojattu 1937 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Ruopio

Ruopio (paikannimi)Katuosoitteissa

Ruopio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ruopio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ruopio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ruopionkatu, Ruopiontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руопио tarkoittaa nimeä Ruopio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Roopiå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ruopio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruopio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ruopio, Finland.

©Tuomas Salste