Ruotsalo: Sukunimi-info

Ruotsalo

Tietoja sukunimestä Ruotsalo

Ruotsalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Ruotsalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 55 max

v. 2014 67

v. 2016 65

v. 2018 64

v. 2020 61

v. 2022 64

v. 2023 64

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruotsalo on sijalla 9 463. Sijoitus listalla on hiukan pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 347.

Ruotsalo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ruotsalo on suojattu 1921 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1969

Vuosina 1956–1969 kuolleet Ruotsalot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Ruotsalon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1912–1919
Yritykset
perust. 1972–2003

Sana Ruotsalo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ruotsalo

Ruotsalo (paikannimi)Katuosoitteissa

Ruotsalo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ruotsalo jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ruotsalo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ruotsalo byväg, Ruotsalo Kyrkväg, Ruotsalon Kirkkotie, Ruotsalon kylätie, Ruotsalontie, Ruotsalovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руотсало tarkoittaa nimeä Ruotsalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rootzalå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ruotsalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruotsalo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ruotsalo, Finland.

©Tuomas Salste