Ruotsila: Sukunimi-info

Ruotsila

Tietoja sukunimestä Ruotsila

Ruotsila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ruotsila-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 29 max

v. 1985 31

v. 2015 44

v. 2018 45

v. 2020 44

v. 2022 46

v. 2023 46

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruotsila on sijalla 12 098. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ruotsila ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Ruotsila. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Ruotsila

Ruotsila (paikannimi)Katuosoitteissa

Ruotsila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ruotsila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ruotsila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ruotsila, Ruotsilantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руотсила tarkoittaa nimeä Ruotsila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rootzila on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ruotsila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruotsila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ruotsila, Finland.

©Tuomas Salste