Ruska: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ruska

Ruska on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ruskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2017 20

v. 2018 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruska on noin sijalla 22 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ruska on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ruska on suojattu 1964 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Ruska

Ruska (paikannimi)Katuosoitteissa

Ruska on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ruska jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ruska esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ruskakatu, Ruskakuja, Ruskantie, Ruskapolku, Ruskareitti, Ruskarinne, Ruskatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Ruska

Ruska on myös etunimi. Vuonna 2018 Ruska oli yhtenä etunimenä 153 suomalaisella (18 miestä, 135 naista). Juuri etunimenä Ruska onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 20 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Ruskat ulkomailla

Norjassa Ruska oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tšekissä Ruska oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 195 henkeä, joiden sukunimi oli RUSKA. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 34 henkeä, joiden sukunimi oli RUSKA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руска tarkoittaa nimeä Ruska. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ruslan Ruska.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruska

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ruska, Finland.

©Tuomas Salste