Ruskeeniemi: Sukunimi-info

Ruskeeniemi

Tietoja sukunimestä Ruskeeniemi

Ruskeeniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ruskeeniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

v. 2017 23

v. 2018 23

v. 2019 24

v. 2020 26

v. 2021 23

v. 2022 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruskeeniemi on sijalla 20 081. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ruskeeniemi on melko pitkä nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1924
Yritykset
perust. 1982–1998

Sana Ruskeeniemi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рускеэниеми ("Ruskeenijemi") tarkoittaa nimeä Ruskeeniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ruskēniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ruskeniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ruskeeniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ruska Ruskeeniemi tai Ruslan Ruskeeniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruskeeniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ruskeeniemi, Finland.

©Tuomas Salste