Ruskeepää: Sukunimi-info

Ruskeepää

Tietoja sukunimestä Ruskeepää

Ruskeepää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ruskeepäiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 33 max

v. 1985 42

v. 2014 50

v. 2015 52

v. 2016 51

v. 2017 51

v. 2018 53

v. 2019 53

v. 2020 52

v. 2021 53

v. 2022 53

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruskeepää on sijalla 10 884. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ruskeepää on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ruskeepää on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Ruskeepää

Ruskeepää (paikannimi)Katuosoitteissa

Ruskeepää on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ruskeepää jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ruskeepää esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ruskeepäänkatu, Ruskeepääntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рускеэпяа ("Ruskeepjaa") tarkoittaa nimeä Ruskeepää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ruskēpē.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ruskepä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ruskeepää olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ruskeepaa tai Ruskeepaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ruska Ruskeepää tai Ruslan Ruskeepää.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruskeepää

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ruskeepää, Finland.

©Tuomas Salste