Ruuhilahti: Sukunimi-info

Ruuhilahti

Tietoja sukunimestä Ruuhilahti

Ruuhilahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ruuhilahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 52

v. 2016 52

v. 2018 53

v. 2020 47

v. 2022 46

v. 2023 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruuhilahti on sijalla 11 906. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ruuhilahti ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Ruuhilahtia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Ruuhilahden asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1956–1966 kuolleilla

Kuolleet
1956–1966

Vuosina 1956–1966 kuolleet Ruuhilahdet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Ruuhilahden kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Ruuhilahti. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Ruuhilahti

Ruuhilahti (paikannimi)

Ruuhilahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ruuhilahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руухилахти tarkoittaa nimeä Ruuhilahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Rūhilahti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ruhilachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ruuhilahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ruu Ruuhilahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruuhilahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ruuhilahti, Finland.

©Tuomas Salste