Ruuhilehto: Sukunimi-info

Ruuhilehto

Tietoja sukunimestä Ruuhilehto

Ruuhilehto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ruuhilehtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2018 43

v. 2020 42

v. 2022 41

v. 2023 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruuhilehto on sijalla 13 179. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ruuhilehto ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1960–1968

Vuosina 1960–1968 kuolleet Ruuhilehdot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Ruuhilehdon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Ruuhilehto

Ruuhilehto (paikannimi)Katuosoitteissa

Ruuhilehto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ruuhilehto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ruuhilehto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ruuhilehdonkuja, Ruuhilehdontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руухилехто tarkoittaa nimeä Ruuhilehto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Rūhilehto.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ruhilechtå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ruuhilehto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ruu Ruuhilehto.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruuhilehto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ruuhilehto, Finland.

©Tuomas Salste