Ruuhimäki: Sukunimi-info

Ruuhimäki

Tietoja sukunimestä Ruuhimäki

Ruuhimäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Ruuhimäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 93 max

v. 2014 91

v. 2016 93

v. 2018 90

v. 2020 88

v. 2022 89

v. 2023 89

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruuhimäki on sijalla 7 342. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 6 411.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Ruuhimäkiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa seitsemän Ruuhimäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Paikannimi Ruuhimäki

Ruuhimäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Ruuhimäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ruuhimäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ruuhimäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ruuhimäentie, Ruuhimäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руухимяки ("Ruuhimjaki") tarkoittaa nimeä Ruuhimäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Rūhimeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ruhimäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ruuhimäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ruuhimaki tai Ruuhimaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ruu Ruuhimäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruuhimäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ruuhimäki, Finland.

©Tuomas Salste