Ruusuvaara: Sukunimi-info

Ruusuvaara

Tietoja sukunimestä Ruusuvaara

Ruusuvaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Ruusuvaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 55

v. 2016 55

v. 2018 57

v. 2020 58

v. 2022 58

v. 2023 58

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruusuvaara on sijalla 10 166.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Ruusuvaaroja tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kahdeksan Ruusuvaaran asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1956–1969 kuolleilla

Kuolleet
1956–1969

Vuosina 1956–1969 kuolleet Ruusuvaarat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 12 Ruusuvaaran kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Ruusuvaara. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1927–1938
Yritykset
perust. –2016

Sana Ruusuvaara esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ruusuvaara

Ruusuvaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Ruusuvaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ruusuvaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ruusuvaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ruusuvaarantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руусуваара tarkoittaa nimeä Ruusuvaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Rūsuvāra.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rusufwara on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ruusuvaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ruusu Ruusuvaara tai Ruuben Ruusuvaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruusuvaara

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ruusuvaara, Finland.

©Tuomas Salste