Ruuti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ruuti

Ruuti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ruutien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 81

v. 2015 80

v. 2016 80

v. 2017 82

v. 2018 85

v. 2019 84

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruuti on sijalla 7 656. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Ruuteja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Ruudin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1899–1930
Yritykset
perust. –2018

Sana Ruuti esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ruuti

Ruuti (paikannimi)Katuosoitteissa

Ruuti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ruuti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ruuti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ruutikatu, Ruutikuja, Ruutitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Ruuti

Ruuti on myös etunimi. Vuonna 2019 Ruuti oli yhtenä etunimenä 12 suomalaisella (5 miestä, 7 naista). Sukunimenä Ruuti on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 84 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руути tarkoittaa nimeä Ruuti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Rūti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rutj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ruuti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ruut Ruuti tai Ruuben Ruuti.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruuti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ruuti, Finland.

©Tuomas Salste