Ryky: Sukunimi-info

Ryky

Tietoja sukunimestä Ryky

Ryky on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ryky-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 50 max

v. 2015 32

v. 2018 34

v. 2020 34

v. 2022 33

v. 2023 32

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ryky on sijalla 15 874. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 981. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ryky ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ryky on lyhyt nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1966

Vuosina 1955–1966 kuolleet Ryky-nimiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Ryky-nimisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Ryky

Ryky (paikannimi)

Ryky on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ryky jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рюкю ("Rjukju") tarkoittaa nimeä Ryky. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Riki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rÿkÿ on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ryky olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ryky

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ryky, Finland.

©Tuomas Salste