Ryynälä: Sukunimi-info

Ryynälä

Tietoja sukunimestä Ryynälä

Ryynälä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ryynälä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2018 30

v. 2020 30

v. 2022 29

v. 2023 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ryynälä on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ryynälä ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ryynälä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ryynälä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ryynälä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 11 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ryynälä-nimisiä on 31.

Paikannimi Ryynälä

Ryynälä (paikannimi)

Ryynälä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ryynälä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рюуняля ("Rjuunjalja") tarkoittaa nimeä Ryynälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Rīnele.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rÿnälä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ryynälä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ryynala tai Ryynaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ryynälä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ryynälä, Finland.

©Tuomas Salste