Sääksi: Sukunimi-info

Sääksi

Tietoja sukunimestä Sääksi

Sääksi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Sääksien lukumäärä eri vuosina:

v. 2021 20

v. 2022 22

v. 2023 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sääksi on sijalla 19 045. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Sääksi ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Sääksi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Sääksi

Sääksi (paikannimi)Katuosoitteissa

Sääksi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sääksi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sääksi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sääksenkuja, Sääksenkärki, Sääksenpolku, Sääksentie, Sääksiraitti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сяакси ("Sjaaksi") tarkoittaa nimeä Sääksi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sēksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Säxj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Sääksi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Saaksi tai Saeaeksi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Sääksi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Sääksi, Finland.

©Tuomas Salste