Sääksniemi: Sukunimi-info

Sääksniemi

Tietoja sukunimestä Sääksniemi

Sääksniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Sääksniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2018 44

v. 2020 44

v. 2022 45

v. 2023 45

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sääksniemi on sijalla 12 325. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Sääksniemi ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sääksniemien enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1968

Vuosina 1955–1968 kuolleet Sääksniemet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Sääksniemen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Sääksniemi

Sääksniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Sääksniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; niemi; saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sääksniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sääksniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sääksniementie, Sääksniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сяаксниеми ("Sjaaksnijemi") tarkoittaa nimeä Sääksniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sēksniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Säxniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Sääksniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Saaksniemi tai Saeaeksniemi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Sääksniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Sääksniemi, Finland.

©Tuomas Salste