Saanio: Sukunimi-info

Saanio

Tietoja sukunimestä Saanio

Saanio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Saanioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 50 max

v. 2014 52

v. 2016 52

v. 2018 51

v. 2020 51

v. 2022 52

v. 2023 52

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saanio on sijalla 11 047. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 981.

Asuinpaikat

Kuolleet
1960–1970

Vuosina 1960–1970 kuolleet Saaniot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Saanion kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Saanio

Saanio (paikannimi)Katuosoitteissa

Saanio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saanio jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saanio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saanionmutka, Saanionpolku. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саанио tarkoittaa nimeä Saanio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sānio.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Saniå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Saanio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saana Saanio tai Saad Saanio.

Samankaltaisia nimiä kuin Saanio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saanio, Finland.

©Tuomas Salste