Saareke: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saareke

Saareke on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Saarekkeiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

v. 2017 22

v. 2018 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saareke on noin sijalla 21 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Saareke on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Saareke on suojattu 1993 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Saareke

Saareke (paikannimi)Saareke (karttanimi)

Saareke on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 46 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Saareke esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saareke jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Saareke esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saarekekatu, Saareketie, Saarekkeentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саареке tarkoittaa nimeä Saareke. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saareke.

Samankaltaisia nimiä kuin Saareke

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Saareke, Finland.

©Tuomas Salste