Saareke: Sukunimi-info

Saareke

Tietoja sukunimestä Saareke

Saareke on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Saarekkeiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

v. 2017 22

v. 2018 21

v. 2019 21

v. 2020 21

v. 2021 21

v. 2022 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Saareke on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Saareke on suojattu 1993 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Saareke

Saareke
(paikannimi)
Saareke Karjalassa
(karttanimi)

Saareke on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 46 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Saareke esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saareke jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Saareke esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saarekekatu, Saareketie, Saarekkeentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саареке tarkoittaa nimeä Saareke. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sāreke.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saareke tai Saad Saareke.

Samankaltaisia nimiä kuin Saareke

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saareke, Finland.

©Tuomas Salste