Saarenkanta: Sukunimi-info

Saarenkanta

Tietoja sukunimestä Saarenkanta

Saarenkanta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Saarenkantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 20

v. 2017 20

v. 2018 20

v. 2019 20

v. 2020 20

v. 2022 20

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarenkanta on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Saarenkanta ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Saarenkanta on melko pitkä nimi.

Paikannimi Saarenkanta

Saarenkanta (paikannimi)

Saarenkanta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, niemi sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saarenkanta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сааренканта tarkoittaa nimeä Saarenkanta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sārenkanta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarenganda on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Saarenkanta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarenkanta tai Saad Saarenkanta.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarenkanta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saarenkanta, Finland.

©Tuomas Salste