Saarenketo: Sukunimi-info

Saarenketo

Tietoja sukunimestä Saarenketo

Saarenketo on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Saarenketojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 104 max

v. 1985 102

v. 2014 145

v. 2016 145

v. 2018 144

v. 2020 144

v. 2022 143

v. 2023 144

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarenketo on sijalla 5 005. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 5 862.

Saarenketo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Saarenketo on suojattu 1994 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1970

Vuosina 1959–1970 kuolleet Saarenkedot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Saarenkedon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Saarenketo. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897
Yritykset
perust. –2017

Sana Saarenketo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Saarenketo

Saarenketo (paikannimi)

Saarenketo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saarenketo jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Saarenkedot ulkomailla

Ruotsissa Saarenketo oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сааренкето tarkoittaa nimeä Saarenketo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sārenketo.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarengetå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Saarenketo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarenketo tai Saad Saarenketo.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarenketo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saarenketo, Finland.

©Tuomas Salste