Saarenkoski: Sukunimi-info

Saarenkoski

Tietoja sukunimestä Saarenkoski

Saarenkoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Saarenkoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 16 max

v. 1985 22

v. 2015 27

v. 2018 26

v. 2020 26

v. 2022 25

v. 2023 25

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarenkoski on sijalla 19 045. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Saarenkoski ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Saarenkoski on melko pitkä nimi.

Saarenkoski on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Saarenkoski on suojattu 1937 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сааренкоски tarkoittaa nimeä Saarenkoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sārenkoski.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarencoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Saarenkoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarenkoski tai Saad Saarenkoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarenkoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saarenkoski, Finland.

©Tuomas Salste