Saarenkylä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saarenkylä

Saarenkylä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Saarenkylien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 26

v. 2017 28

v. 2018 26

v. 2019 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarenkylä on sijalla 18 357. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Saarenkylien enemmistö on naisia. Vuonna 2019 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 73 %.

Paikannimi Saarenkylä

Saarenkylä (paikannimi)Saarenkylä (karttanimi)

Saarenkylä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Nyky-Suomen lisäksi Saarenkylä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä taajama.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saarenkylä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Saarenkylä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saarenkyläntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сааренкюля ("Saarenkjulja") tarkoittaa nimeä Saarenkylä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sārenkile.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarengÿlä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Saarenkylä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Saarenkyla tai Saarenkylae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarenkylä tai Saad Saarenkylä.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarenkylä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saarenkylä, Finland.

©Tuomas Salste