Saarenoja: Sukunimi-info

Saarenoja

Tietoja sukunimestä Saarenoja

Saarenoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Saarenojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 77

v. 2015 78

v. 2016 79

v. 2017 80

v. 2018 79

v. 2019 80

v. 2020 80

v. 2021 80

v. 2022 79

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarenoja on sijalla 8 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Saarenojia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa seitsemän Saarenojan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Saarenojaa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1937
Yritykset
perust. –1999

Sana Saarenoja esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Saarenoja

Saarenoja
(paikannimi)
Saarenoja Karjalassa
(karttanimi)

Saarenoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Saarenoja esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saarenoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Saarenoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saarenoja, Saarenojagränden, Saarenojankuja, Saarenojantie, Saarenojavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саареноя tarkoittaa nimeä Saarenoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sārenoja.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarenoia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Saarenoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarenoja tai Saad Saarenoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarenoja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saarenoja, Finland.

©Tuomas Salste