Saarentaus: Sukunimi-info

Saarentaus

Tietoja sukunimestä Saarentaus

Saarentaus on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Saarentausten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 76

v. 2016 75

v. 2018 82

v. 2020 84

v. 2022 83

v. 2023 80

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarentaus on sijalla 7 935.

Saarentaus on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Saarentaus on suojattu 1928 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Saarentaus

Saarentaus
(paikannimi)
Saarentaus Karjalassa
(karttanimi)

Saarentaus on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Saarentaus esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saarentaus jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Saarentaus esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saarentauksentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саарентаус tarkoittaa nimeä Saarentaus. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sārentauss. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarendaus on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Saarentaus olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarentaus tai Saad Saarentaus.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarentaus

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saarentaus, Finland.

©Tuomas Salste