Saarenvirta: Sukunimi-info

Saarenvirta

Tietoja sukunimestä Saarenvirta

Saarenvirta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Saarenvirtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 32 max

v. 1985 28

v. 2015 34

v. 2018 34

v. 2020 36

v. 2022 38

v. 2023 39

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarenvirta on sijalla 13 676. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Saarenvirta ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Saarenvirta on melko pitkä nimi.

Saarenvirta on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Saarenvirta on suojattu 1944 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сааренвирта tarkoittaa nimeä Saarenvirta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sārenvirta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarenfwirta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Saarenvirta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarenvirta tai Saad Saarenvirta.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarenvirta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saarenvirta, Finland.

©Tuomas Salste