Saarijoki: Sukunimi-info

Saarijoki

Tietoja sukunimestä Saarijoki

Saarijoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Saarijokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2018 39

v. 2020 39

v. 2022 41

v. 2023 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarijoki on sijalla 13 179. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Saarijoki ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Saarijoki on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Saarijoki on suojattu 1974 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1970

Vuosina 1957–1970 kuolleet Saarijoet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Saarijoen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kolme Saarijokea. Kuolleet kuuluivat punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Saarijokea. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Saarijoki

Saarijoki
(paikannimi)
Saarijoki Karjalassa
(karttanimi)

Saarijoki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 32 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Saarijoki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saarijoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Saarijoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saarijoentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саарийоки tarkoittaa nimeä Saarijoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sārijoki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarijokj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Saarijoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarijoki tai Saad Saarijoki.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarijoki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saarijoki, Finland.

©Tuomas Salste