Saarikallio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saarikallio

Saarikallio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Saarikallioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 75

v. 2014 75

v. 2015 78

v. 2016 79

v. 2017 79

v. 2018 79

v. 2019 81

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarikallio on sijalla 7 864. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Saarikallio on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Saarikallioita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Saarikallion asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Saarikallio

Saarikallio (paikannimi)Saarikallio (karttanimi)

Saarikallio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Saarikallio esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saarikallio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саарикаллио tarkoittaa nimeä Saarikallio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sārikallio.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Saricalliå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Saarikallio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarikallio tai Saad Saarikallio.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarikallio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saarikallio, Finland.

©Tuomas Salste