Saarikkomäki: Sukunimi-info

Saarikkomäki

Tietoja sukunimestä Saarikkomäki

Saarikkomäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Saarikkomäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 27 max

v. 1985 30

v. 2015 29

v. 2018 30

v. 2020 30

v. 2022 30

v. 2023 31

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarikkomäki on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Saarikkomäki ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Saarikkomäkien enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 65 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Saarikkomäki on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Saarikkomäki. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Saarikkomäki. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Saarikkomäki

Saarikkomäki (paikannimi)

Saarikkomäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saarikkomäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саариккомяки ("Saarikkomjaki") tarkoittaa nimeä Saarikkomäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sārikomeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarickomäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Saarikkomäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Saarikkomaki tai Saarikkomaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarikkomäki tai Saad Saarikkomäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarikkomäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saarikkomäki, Finland.

©Tuomas Salste