Saarikkomäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saarikkomäki

Saarikkomäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Saarikkomäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 27 max

v. 1985 30

v. 2015 29

v. 2016 29

v. 2017 30

v. 2018 30

v. 2019 30

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarikkomäki on sijalla 16 559. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Saarikkomäkien enemmistö on miehiä. Vuonna 2019 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 70 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Saarikkomäki on melko pitkä nimi.

Paikannimi Saarikkomäki

Saarikkomäki (paikannimi)

Saarikkomäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saarikkomäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саариккомяки ("Saarikkomjaki") tarkoittaa nimeä Saarikkomäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sārikomeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarickomäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Saarikkomäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Saarikkomaki tai Saarikkomaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarikkomäki tai Saad Saarikkomäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarikkomäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saarikkomäki, Finland.

©Tuomas Salste