Saarikorpi: Sukunimi-info

Saarikorpi

Tietoja sukunimestä Saarikorpi

Saarikorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Saarikorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2018 37

v. 2020 36

v. 2022 39

v. 2023 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarikorpi on sijalla 13 676. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Saarikorpi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Saarikorpien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 65 %.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1915
Yritykset
perust. 1968–2012

Sana Saarikorpi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Saarikorpi

Saarikorpi (paikannimi)Katuosoitteissa

Saarikorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saarikorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saarikorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saarikorventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саарикорпи tarkoittaa nimeä Saarikorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sārikorpi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Saricorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Saarikorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarikorpi tai Saad Saarikorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarikorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saarikorpi, Finland.

©Tuomas Salste