Saarilampi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saarilampi

Saarilampi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Saarilampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 108

v. 2015 108

v. 2016 107

v. 2017 104

v. 2018 102

v. 2019 101

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarilampi on sijalla 6 630.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Saarilampia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Saarilammen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Saarilampi

Saarilampi (paikannimi)Saarilampi (karttanimi)

Saarilampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 175 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; suo; talo; vesialue sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Saarilampi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saarilampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Saarilampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Keskijärven Saarilammen saari, Saarilammentie, Saarilampi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саарилампи tarkoittaa nimeä Saarilampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sārilampi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarilambj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Saarilampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarilampi tai Saad Saarilampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarilampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saarilampi, Finland.

©Tuomas Salste