Saarilampi: Sukunimi-info

Saarilampi

Tietoja sukunimestä Saarilampi

Saarilampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Saarilampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 108

v. 2015 108

v. 2016 107

v. 2017 104

v. 2018 102

v. 2019 101

v. 2020 100

v. 2021 100

v. 2022 98

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarilampi on sijalla 6 772. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Saarilampia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Saarilammen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1955–1961 kuolleilla

Kuolleet
1955–1961

Vuosina 1955–1961 kuolleet Saarilammet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Saarilammen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Paikannimi Saarilampi

Saarilampi
(paikannimi)
Saarilampi Karjalassa
(karttanimi)

Saarilampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 175 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; suo; talo; vesialue sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Saarilampi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saarilampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Saarilampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Keskijärven Saarilammen saari, Saarilammentie, Saarilampi, Saarilampivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саарилампи tarkoittaa nimeä Saarilampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sārilampi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarilambj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Saarilampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarilampi tai Saad Saarilampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarilampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saarilampi, Finland.

©Tuomas Salste