Saarilehto: Sukunimi-info

Saarilehto

Tietoja sukunimestä Saarilehto

Saarilehto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Saarilehtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 62 max

v. 1985 61

v. 2014 71

v. 2015 72

v. 2016 74

v. 2017 76

v. 2018 76

v. 2019 77

v. 2020 76

v. 2021 75

v. 2022 74

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarilehto on sijalla 8 427. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Saarilehto on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Saarilehto on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Saarilehto. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Saarilehtoa. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Saarilehto

Saarilehto (paikannimi)Katuosoitteissa

Saarilehto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saarilehto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saarilehto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saarilehdontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Saarilehdot ulkomailla

Ruotsissa Saarilehto oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саарилехто tarkoittaa nimeä Saarilehto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sārilehto.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarilechtå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Saarilehto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarilehto tai Saad Saarilehto.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarilehto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saarilehto, Finland.

©Tuomas Salste